Módszertani példatár

MÓDSZERTANI PÉLDÁK TÁRHÁZA

Ezen online oktatói felület célja, hogy megosszuk egymással oktatási tapasztalatainkat és ez által tanuljunk egymástól, fejlődjünk. Mi az a módszer, oktatási forma vagy apró kis trükk, ami működik és pozitív eredményt ért el hallgatóinknál. Pozitív eredmény sok minden lehet: jobb teljesítmény zh-n vagy vizsgán; nagyobb részvétel előadásokon vagy gyakorlatokon; az érdeklődés felkeltése az adott téma, tantárgy iránt (kezdve attól, hogy tudnak és mernek kérdést feltenni az órán egészen akár a TMDK-ig); sikerül egy ismeret úgy átadni, hogy az emlékezetes marad, tartósan rögzül és vizsgán arra a kérdést szinte mindenki tudja a választ, noha a kérdés nem volt egyszerű… stb. (a felsorolás szabadon folytatható).

A felület tehát nem egy statikus tudástár, nem egy online kézikönyv, amit ha szorgalmasan elolvas, megtudja, hogyan oktasson sikeresen. A példatár hasznossága és tartalmassága tőlünk függ. Minél többen vállalkozunk arra, hogy megmutassunk munkákból, módszereinkből, ötleteinkből valamit annál több, változatosabb és értékesebb lesz a felület.

Bízunk abban, hogy ez a felület hozzájárul oktatási módszereink, eszköztárunk színesebbé tételéhez.

Dr. Baróti Enikő                                                                              Halvax Katalin      
   egyetemi docens                                                                         egy. tanársegéd        

Ha az eddig feltöltött anyagok közt szeretne keresni és ötletet, inspirációt gyűjteni, itt megteheti:

BÖNGÉSZÉS

Ha szeretne feltölteni új példát - akár félévi követelményrendszert, ütemtervet, tananyagot, oktatási formát, hallgatóknak kiadtott egyéni vagy csoportos feladatot, előadást, interaktív anyagot vagy egy gondolatot, tapasztalatot szeretne megosztani -, itt megteheti:

FELTÖLTÉS


A BÖNGÉSZÉS és FELTÖLTÉS csak a honlapra történő bejelentkezés után érhető el.
A Módszertani példatár használata során felmerülő kérdések, problémák esetén Dr. Baróti Enikőhöz fordulhat az ebaroti@sze.hu e-mail címen.A Módszertani példatár a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0002 „Járműipari Felsőoktatási és Kutatási Együttműködés” Regionális ágazati felsőoktatási együttműködés című projekt keretében valósult meg.


Előadói Estek

Előadói estek 2015 tavaszán
PÁL FERENC (FERI ATYA)
MÉRŐ LÁSZLÓ
BÓNA LÁSZLÓ
VEKERDY TAMÁS

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00

Galéria