Módszertani példatár

MÓDSZERTANI PÉLDÁK TÁRHÁZA

Ezen online oktatói felület célja, hogy megosszuk egymással oktatási tapasztalatainkat és ez által tanuljunk egymástól, fejlődjünk. Mi az a módszer, oktatási forma vagy apró kis trükk, ami működik és pozitív eredményt ért el hallgatóinknál. Pozitív eredmény sok minden lehet: jobb teljesítmény zh-n vagy vizsgán; nagyobb részvétel előadásokon vagy gyakorlatokon; az érdeklődés felkeltése az adott téma, tantárgy iránt (kezdve attól, hogy tudnak és mernek kérdést feltenni az órán egészen akár a TMDK-ig); sikerül egy ismeret úgy átadni, hogy az emlékezetes marad, tartósan rögzül és vizsgán arra a kérdést szinte mindenki tudja a választ, noha a kérdés nem volt egyszerű… stb. (a felsorolás szabadon folytatható).

A felület tehát nem egy statikus tudástár, nem egy online kézikönyv, amit ha szorgalmasan elolvas, megtudja, hogyan oktasson sikeresen. A példatár hasznossága és tartalmassága tőlünk függ. Minél többen vállalkozunk arra, hogy megmutassunk munkákból, módszereinkből, ötleteinkből valamit annál több, változatosabb és értékesebb lesz a felület.

Bízunk abban, hogy ez a felület hozzájárul oktatási módszereink, eszköztárunk színesebbé tételéhez.

Dr. Baróti Enikő                                                                              Halvax Katalin      
   egyetemi docens                                                                         egy. tanársegéd        

Ha az eddig feltöltött anyagok közt szeretne keresni és ötletet, inspirációt gyűjteni, itt megteheti:

BÖNGÉSZÉS

Ha szeretne feltölteni új példát - akár félévi követelményrendszert, ütemtervet, tananyagot, oktatási formát, hallgatóknak kiadtott egyéni vagy csoportos feladatot, előadást, interaktív anyagot vagy egy gondolatot, tapasztalatot szeretne megosztani -, itt megteheti:

FELTÖLTÉS


A BÖNGÉSZÉS és FELTÖLTÉS csak a honlapra történő bejelentkezés után érhető el.
A Módszertani példatár használata során felmerülő kérdések, problémák esetén Dr. Baróti Enikőhöz fordulhat az ebaroti@sze.hu e-mail címen.A Módszertani példatár a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0002 „Járműipari Felsőoktatási és Kutatási Együttműködés” Regionális ágazati felsőoktatási együttműködés című projekt keretében valósult meg.


A Módszertani példatár megtekintéséhez be kell jelentkezni a jobbra fenn látható Belépés gombra kattintva

Előadói Estek

Előadói estek 2015 tavaszán
PÁL FERENC (FERI ATYA)
MÉRŐ LÁSZLÓ
BÓNA LÁSZLÓ
VEKERDY TAMÁS

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
Melegvíz szolgáltatás szünetelése 2019. augusztus 6. 03:00 - 20:00

Galéria